Workshop ‘Porselein beschilderen’

Workshop Porselein Beschilderen/Stip er maar op los

Tijdens de workshop ‘Porselein beschilderen’ ga je aan de slag met verf, penselen en diverse eenvoudige technieken. Dit kan met een reeds bestaand voorbeeld wat is gemaakt door Swiet(h)art of met een door jezelf uitgekozen afbeelding, op welk porseleinen voorwerp dan ook. Denk daarbij aan bijvoorbeeld kop en schotel, schaal, bord, theepot, etagère, taartplateau etc. Alle benodigde materialen vind je in het Swiet(h)art atelier. Na een korte uitleg en demonstratie ga je aan de slag. Welke stijl je ook mooi vindt (de stijl van de-meiden-van-Amsterdam-Blond, PIP, Delfts blauw, bloemen, dieren), bij Swiet(h)art kan en mag bijna alles.

Iedereen, van 8 tot 108, kan porselein beschilderen! Bij Swiet(h)art leer je eenvoudige technieken en gebruik je slimme hulpmiddeltjes. Dus ook al denk je dat jij dit niet kan, je zult verbaasd zijn over het resultaat dat je bereikt.

In de meeste gevallen tekent Swiet(h)art het porselein, met de door jou gekozen afbeelding voor. Aan het einde van de workshop heeft elke deelnemer een door haarzelf of hemzelf beschilderd kunstwerk van porselein.

Als je naar het einde van deze pagina scrolt vind je een link naar voorbeelden wat door andere zijn beschildert. Tevens vind je een overzicht van mogelijkheden…Uiteraard zijn eigen ideeën zeker welkom!

Het porselein wordt na de workshop in de profesionele keramiek oven van Swiet(h)art gebrand. Dit brandproces neemt ongeveer 12 uur in beslag. Hierna is het vaatwas- en magnetron/oven-bestendig.
Na dit brandproces zijn de werkstukken klaar en kunnen afgehaald worden. Ook kunnen de werkstukken eventueel verzonden worden.

Bij de workshop zit het porselein bij inbegrepen. Dit omdat ik door ‘schade-en-schande’ heb geleerd wel porselein wel of niet de hitte van de oven aan kan…er zijn meer dan 150 keuze mogelijkheden.Er zit vast iets voor je bij. Als je me mailt stuur ik de lijst met mogelijkheden en prijzen!

Workshops ‘Porselein beschilderen’ zijn mogelijk voor groepen van 5 tot 25 personen. Voor een gezelschap tot 12 personen vindt de workshop plaats in het atelier van Swiet(h)art in Nieuw Bergen of bij jou aan huis. De workshops kunnen gepland worden op alle dagen van de week. Bij grotere groepen wijken we uit naar een andere locatie.

Door de week kun je ook alleen of met een vriendin aansluiten…geen probleem..

Onderstaand vind je allerlei mogelijkheden om te schilderen. Eenvoudige technieken, een beetje voorbereiding door Swiet(h)art, maakt dat iedereen iets moois kan maken!

Workshop Porselein beschilderen met je vriendinnen/familie/collega’s etc.
Ben je met een groepje van minimaal 5 personen, dan kunnen we samen een datum prikken, 7 dagen in de week, elk gewenst dagdeel (dus ook de zondag).
Iedereen mag schilderen wat hij/zij graag wil, zowel qua porselein als qua afbeelding.
Er zijn meer dan 150 soorten porselein, dus altijd wel iets wat je leuk vind…van theetip tot taartplateau.

Wil je als bedrijf/pv een workshop organiseren dan is het makkelijker om als organisatie een keuze te maken uit bijvoorbeeld 4 soorten porselein en een aantal items. Dit maakt dat je als organisatie binnen budget blijft en dat weinig voorwerk hebt…een voorbeeld vind je in bijgevoegd documentje.. Workshop Porselein beschilderen UITLEG.pdf

Inloop workshop Porselein beschilderen individueel
Lijkt het je leuk om alleen of met een of twee vriendin(nen) een workshop ‘Porselein beschilderen’ te volgen? Dat kan ook! Regelmatig organiseert Swiet(h)art zogenoemde ‘inloop workshops’. Je kunt je van te voren inschrijven op een workshop via de website en vervolgens op de bevestigde datum deelnemen aan de workshop. Ook bij deze workshops beschilder of kleur je een door jezelf gekozen porseleinen serviesdeel.

Op de door-de-weekse dagen kun je altijd aanschuiven in het atelier…dus ook als je voor jezelf iets wilt maken ben je altijd van harte welkom…

De inloopworkshop biedt plaats aan 12 personen en zal gehouden worden in het atelier van Swiet(h)art, Patrijsstraat 24 te Nieuw Bergen (Noord Limburg). Het atelier is gelegen aan de begaande grond. De inloopworkshop is voor iedereen van 8 tot 108 jaar.

Ben je benieuwd naar de resultaten die andere mensen gemaakt hebben? Of naar de mogelijkheden…

Kijk beneden aan deze pagina!

Zo eenvoudige technieken, zo mooie resultaten (en vaatwasmachine bestendig)

Stip er maar op los!
“Stip er maar op los”, is net zo ontspannend en makkelijk als schilderen. Stippen kun je op elk stukje porselein. Daarbij wel een kleine tip; neem een niet te groot object. Een drielaags etagere is dagen werk. Tevreden met her en der een cirkel is dit natuurlijk prima. Wil je na afloop van de workshop thuis aan de slag dan kan dat heel eenvoudig met het basispakket (8 stipcirkels/stipstokjes/5 kleuren verf/mengpalet). Wil je graag meer informatie, mail me gerust.


Workshop Porselein beschilderen als vrijgezellenfeest
Voor een echt origineel vrijgezellenfeest kies je voor een workshop ‘Porselein beschilderen’. Samen met de aanstaande bruid gaan jullie porselein beschilderen. Jullie kunnen bijvoorbeeld samen een ‘bruidsschat’ schilderen: iedereen beschildert een onderdeel van bijvoorbeeld een theeservies of tapasservies voor de bruid. Wat ook leuk is: allemaal samen werken aan een gezamenlijk werkstuk, bijvoorbeeld een etagère of een theepot voor de bruid…Uiteraard kunnen jullie ook voor jezelf aan de slag gaan.
Bestaat het gezelschap uit maximaal 12 personen? Dan kan de workshop bij Swiet(h)art plaatsvinden. Bij grotere gezelschappen wijken we uit naar een locatie naar jullie wens.

De afbeelding bepaald de tijdsduur van de worskhop…Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld een set in Blond Stijl veel arbeidsintensiever is dan hier en daar een bloempje.
Je moet rekening houden met een tijdsduur van 3 a 4 uur…(dagdeel vullend)…korter kan natuurlijk ook maar dan moeten we even kijken naar de afbeelding…

Als we een datum afspreken dan is deze dag voor jullie gereserveerd en betekend dit dus jullie kunnen beginnen wanneer jullie willen en wat pas in jullie tijdsschema.

Porselein schilderen is niet te vergelijken met gewoon schilderen op doek. Het is veeeeeeeeel gemakkelijker. Een goede voorbereiding van ons beide vergemakkelijkt het al maar. Waardoor een goed resultaat altijd gewaarborgd is.

Ik heb een hekel aan braswerk en zal er dan ook alles aan doen om er voor te zorgen, dat jullie er een tevreden gevoel aan overhouden

Workshop Porselein beschilderen als baby shower
Samen met vriendinnen een leuke beschuit-met-muisjes schaal en gebaksbordjes beschilderen, voor de nieuwe wereldbewoner. Hoe gezellig en een blijvende herinnering tijdens verjaardagen van het kindje. Je kunt items kiezen die passen bij de mama-in-spee…zoals afbeeldingen en kleuren van het kamertje of geboortekaartje. Uiteraard kun je ook iets neutraals kiezen als je niet weet of het een meisje of jongetje word….alles naar wens van mama….

beschilderen

Workshop taartplateau beschilderen
Beschilder je eigen taartplateau of gebruik hem als (tapas) serveerschaal.
Een gehele dag lekker creatief en ontspannen bezig aan een taartplateau die bij jou past, kies dus ook je eigen afbeelding.
Genieten van een lekker lunch en verwonder jezelf over het prachtige eindresultaat op het einde van de dag.

taartplateau

Workshop Porselein beschilderen inclusief high tea
Wil je met een vrijgezellenfeest, vriendinnengroep, clubleden of met een ander gezelschap een workshop ‘Porselein beschilderen’ combineren met een high tea? Ook dat is mogelijk. De workshop vind dan gewoon plaats in het Swiet(h)art atelier waar we je een heerlijke 5 gangen High Tea serveren tijdens het schilderen…kosten High Tea € 18,50.

hightea1
hightea2

Workshop Porselein beschilderen als (kinder)feestje
Voor kinderen vanaf 8 jaar kunnen we een workshop ‘Porselein beschilderen’ als kinderfeestje organiseren. Wat is nou leuker dan met je vriend(innet)jes samen creatief bezig zijn?
Swiet(h)art past het programma uiteraard aan de leeftijd van het kind aan, maar bij elk feestje gaan de kinderen zelf aan de slag met het beschilderen en inkleuren van het door het feestvarken gekozen afbeelding op het porselein. Alle borden zullen dus van te voren worden opgetekend door Swiet(h)art. Aan het einde van de workshop heeft iedereen een unieke en kleurrijke herinnering aan het feestje.

Voor prijsindicatie klik hier