Lessen ‘Porselein beschilderen’

De lessen ‘Porselein beschilderen’ bestaan uit een reeks van 10 lessen van twee uur. Of een 1-dags-les. Tijdens deze lessen is er gelegenheid om dieper in te gaan op de techniek van het met de hand beschilderen van porselein en om onder deskundige begeleiding volop met schilderen bezig te zijn.
De lessen vinden plaats op maandagavond, woensdagochtend en donderdagavond.
De cursistengroepen bestaan uit maximaal zes personen.
Iedereen, van 8 tot 108, kan porselein beschilderen! Bij Swiet(h)art leer je eenvoudige technieken en gebruik je slimme hulpmiddeltjes. Dus ook al denk je dat jij het nooit echt zult leren, je zult verbaasd zijn over het resultaat dat je bereikt met de lessen.

Inhoud lessen ‘Porselein beschilderen’
Tijdens de lessen ‘Porselein beschilderen’ behandelen we alle technieken die nodig zijn om je eigen ontwerp zo goed mogelijk te maken. De cursisten ontvangen bij de eerste les een professioneel starterpakket bestaande uit een paletmes, een tegel, medium, penselenreiniger, porseleinpotlood, 2 tamponneerpenselen, engelenhaar, tamponneerschuim, grafietpapier/kalkpapier en 5 verschillende kleuren verf zodat iedereen zelf in het bezit is van de basisbenodigdheden voor het beschilderen van porselein. Door het gebruik van deze professionele porseleinverf en het brandproces in een keramiekoven, is een goed resultaat gegarandeerd.
Tijdens de lessen kunnen de cursisten gebruik maken van de professionele materialen en keramiekoven van Swiet(h)art.

lessenfotolinks

Lesschema
De lessen vinden plaats op maandag 20.00 – 22.00 uur, woensdag van 19.00 – 21.00 uur en op donderdag van 20.00 – 22.00 uur in het atelier van Swiet(h)art te Nieuw Bergen.
De lessen starten in het voor- en najaar. Uiteraard rekeninghoudend met de feestdagen, zodat je zowel met Pasen als met Kerstmis een eigen creatie op tafel kunt hebben staan.

Kosten
De kosten van een lessenpakket van 10 lessen ‘Porselein beschilderen’ inclusief een starterpakket zijn € 150,00. Voor de aanschaf van andere kleuren, materialen of het branden van je werkstuk kun je altijd bij ons terecht. Vervolglessenpakket 10 lessen voor € 75,=

Je krijgt geen “huiswerk” mee, maar ervaring leert dat het porselein-schilder-virus ook thuis toeslaat …hiermee wil ik aangeven dat je naar eigen zin en tijd aan de slag gaat…niets moet…Je krijgt uitleg over het porselein, zodat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan…Er zijn cursisten die weinig tijd hebben en daardoor ook minder schilderen, dames die de smaak te pakken hebben schilderen vaak 2 stuks per les…
Eén-dags-Lessenpakket
Regelmatig komt het voor dat iemand graag de lessen wil volgen maar het niet haalbaar is om 10x naar Nieuw Bergen te komen, wegens gezondheid, reisafstand, werk etc.

Daarom kun je dan gebruik maken van de één-dag-lessen-workshop. Een gehele dag één op één samen aan de slag met de schildertechnieken.

We starten de dag met een workshopje…Je geeft aan welke afbeelding je wilt en vanuit de afbeelding gaan we aan het werk zodat je wat ‘feeling’ krijgt met het porselein beschilderen.

In de middag ga ik je dan alle kneepjes leren die je nodig hebt om thuis met diverse technieken aan de slag te gaan.
De kosten van deze dag zijn ook € 150,= (workshop incl porselein, voorbewerkingen, materialen, materialenpakket en lunch)
Data plannen we in overleg.

1.

Onderstaande werkstukken zijn gemaakt tijdens de workshops en of lessen